Granični prelaz Gradina, Foto: Urban City // B.P. / 17.8.2023.

Pred nama je još jedan vikend kada se mogu očekivati veće gužve na graničnim prelazima. Najveće gužve danas su na izlazu iz Srbije na Horgošu, gde se čeka dva sata.

Na izlazu iz Srbije na Batrovcima čeka se oko pola sata, a isto toliko i na ulazu u Srbiju na Preševu.

Na graničnom prelazu Preševo na ulazu u Srbiju, vozila čekaju u šest kolona, a maksimalno zadržavanje je pola sata. S obzirom na to da se kako naši, tako i strani državljani vraćaju sa letovanja, i u narednom danima se može očekivati da će biti zadržavanja.

Na prelazu Prohor Pčinjski ne čeka se duže od 15 minuta.

Na izlazu iz Srbije ka Mađarskoj, na graničnom prelazu Horgoš čeka se dva sata, dok se na ulazu u zemlju čeka desetak minuta.

Ima zadržavanja i na Batrovcima – na izlazu iz zemlje čeka se oko pola sata. Na ulazu u Srbiju iz Hrvatske nema zadržavanja.

Na graničnim prelazima ka Crnoj Gori je pojačan saobraćaj, a na Gostunu se čeka 15-20 minuta. Na prelazima Kotroman i Jabuka nema zadržavanja.

Na graničnom prelazu Gradina, koji je jedan od najfrekventnijih graničnih prelaza, danas na izlazu iz Srbije nema zadržavanja. Na ulazu u zemlju čeka se petnaestak minuta, s tim što treba dodati i vreme zadržavanja na bugarskoj strani.

KOMENTARIŠI