Veliki doprinos Opštine Malo Crniće za razvoj pčelarstva

Veliki doprinos Opštine Malo Crniće za razvoj pčelarstva

Udruženje pčelara „Stig“ postoji od 2008. godine i od tada do danas, iz godine u godinu, neprekidno se uvećava broj njegovih članova

Na redovnoj godišnjoj izbornoj skupštini Udruženja pčelara „Stig“, sa sedištem u Kalištu, Opština Malo Crniće, koja je održana u Kalištu, u nedelju 18.02.2018. godine, osim članova Udruženja „Stig“, prisustvovali su i predstavnici drugih udruženja pčelara iz Braničevskog i Podunavskog okruga, Rače Kragujevačke, u kojoj će se graditi centar za otkup meda, Saveza pčelarskih organizacija Srbije (SPOS), kao i predstavnici Veterinarske stanice Malo Crniće. Skupštini su prisustvovali i Predsednik Opštine Malo Crniće Mališa Antonijević i Predsednica Skupštine opštine Malo Crniće Goranka Stević.

Predsedniku Opštine Malo Crniće uručena je DIPLOMA “POČASNI ČLAN SAVEZA”, za višegodišnji doprinos razvoju pčelarstva u našem kraju. SPOS ove posebne diplome daje pojedincima, koji su se svojim zalaganjem potvrdili kao veliki prijatelji pčelarstva, a svojevremeno su je dobili i Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, Premijerka Ana Brnabić i Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Uručena su i odgovarajuća priznanja SPOS-a pčelarima: Ivanu Miloševiću iz Kališta, Nebojši Ivković iz Salakovca i Daliboru Dimitrijeviću iz Velikog Sela.

Udruženje pčelara „Stig“ postoji od 2008. godine i od tada do danas, iz godine u godinu, neprekidno se uvećava broj njegovih članova, kojih trenutno ima 52. Oni u svom vlasništvu drže ukupno preko 2000 košnica sa pčelama.

Na skupštini je za Predsednika udruženja izabran Nebojša Ivković, koji je ovu funkciju obavljao i u prethodnom mandatu, a izabrani su i novi članovi Izvršnog i Nadzornog odbora udruženja. Potvrđena je rešenost da se nastavi sa održavanjem godišnjeg Sabora pčelara sa dočekom pčelarske nove godine, početkom avgusta, u Velikom Selu, sa ciljem okupljanja pčelara iz našeg kraja, proizvođača pčelarske opreme i gostiju manifestacije.

KOMENTARIŠI