Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je  u Palati Srbija, ugovor za korišćenje sredstava iz Budžetskog fonda sa ministrom državne uprave i lokalne samouprave, Brankom Ružićem, u vrednosti 9.000.000 dinara za finansiranje projekta izgradnje Majurske kanalizacije.

Sredstva će se koristiti za učešće u obezbeđivanju nedostajućeg dela sredstava za završetak započetog projekta koji se finansira iz budžeta lokalne samouprave, a od posebog je značaja za razvoj opštine. Do sada je izgrađen deo kanalizacione mreže, a nastavljaju se radovi u dužini od oko 500 metara. U narednom periodu očekuje se završetak kompletne kanalizacije što je, ujedno, i preduslov za izgradnju sistema za prećišćavanje otpadnih voda čija se izgradnja planira.

Ugovore je potpisalo još 58 predstavnika lokalnih samouprava koji su ova sredstva dobila za realizaciju prioritetnih projekata, za šta je ukupno izdvojeno 320.000.000 dinara. Potpisivanju ugovora prisustvovao je i zamenik predsednika Skupštine opštine, Božidar Grujić.

Opština je ova sredstva obezbedila učešćem na konkursu za podnošenje zahteva jedinica lokalne smouprave za raspodelu dela sredstava iz budžetskog fonda za program lokalne samouprave.

KOMENTARIŠI