VELIKO GRADIŠTE: Dve Bugarke osuđene uslovno i proterane iz Srbije zbog serije...

VELIKO GRADIŠTE: Dve Bugarke osuđene uslovno i proterane iz Srbije zbog serije krađa

Foto: Urban City / B.P.

Osuđene državljanke Bugarske od ranije su poznate policiji, jer su osuđene i proterane i 2013. godine, takođe zbog krađa.

Državljanke Bugarske, Marija Ivanova (48) i Eftimka Stankova (28), obe iz Crvenog Brega, zbog serije krađa osuđene su sporazumno pred Osnovnim sudom u Velikom Gradištu na godinu dana zatvora, uslovno na tri godine, i na proterivanje iz Srbije, uz zabranu ponovnog ulaska u narednih 10 godina.

Pravosnažnom presudom, one su obavezane i na plaćanje novčane kazne od 40.000 dinara. One su uhapšene 15. marta u Žabarima, nakon što su prepoznate kao izvršiteljke krađe od prošlog septembra, kada su iz tašne prodavačice ukrale 150 evra i 6.000 dinara.

Ustanovljeno je da su krađu izvršile i 13. februara u selu Makce, gde su ušle u kuću odsutnog vlasnika i ukrale 2.000 evra. Optužene su i za prošlogodišnju krađu u Velikoj Plani, kad su od prodavačice u kineskoj radnji ukrale torbu sa 10.000 dinara.

Ove dve Bugarke zbog krađa su osuđene i 2013. godine, pred Osnovnim sudom u Požarevcu, kada su, takođe, proterane, uz zabranu ulaska u Srbiju na tri godine.

KOMENTARIŠI