Veliko Gradište rekonstruiše javnu rasvetu

Veliko Gradište rekonstruiše javnu rasvetu

Projekat uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je sa predstavnicima izvršilaca Ugovor o javno-privatnom partnerstvu za vršenje usluga rekonstrukcije, racionalizacije i održavanja javnog osvetljenja u naseljenim mestima opštine.

Ugovor je zaključen između korisnika opštine Veliko Gradište i izvršilaca Smart energy investment Kft, Ogranak SEI Beograd-Vračar, Keep Light d.o.o, U Light Kft iz Budimpešte i Ogranak U Light Kft Novi Sad,

Foto: Opština Veliko Gradište

Potpisivanju ugovora o javno-privatnom partnerstvu prisustvovao je i direktor ogranka „Požarevac“ EPS distribucije, Nikola Šljukić, predsednica Skupštine opštine, Branislavka Šulović, kao i zaposleni u opštini Veliko Gradište zaduženi za njegovo sprovođenje i praćenje.

Projekat uključuje primenu mera poboljšanja energetske efikasnosti i uštede u operativnim troškovima javnog osvetljenja za deo sistema javnog osvetljenja opštine Veliko Gradište, a cilj projekta su, kako se u ugovoru navodi, ušteda energije, odgovarajuće uštede u emisiji CO2 i uštede u operativnim rashodima javnog osvetljenja.

Kako je ovom prilikom rečeno, postojeća rasveta zameniće se novom već do jula ove godine, pre planiranog roka, dok je period garantovanja petnaest godina.

KOMENTARIŠI