Veliko Gradište se uključuje u akciju “Sat za planetu 2018“

Veliko Gradište se uključuje u akciju “Sat za planetu 2018“

Pored podrške u kojoj ćete isključiti rasvetu na jedan sat (od 20:30 do 21:30 sati), u akciju se možete uključiti i tako što ćete aktivno učestvovati i organizovati neki prigodan događaj

Opština Veliko Gradište poziva sve građane koji brinu o dobrobiti planete i nas koji na njoj živimo da se i ove godine priključe opštini Veliko Gradište u učešću u svetskoj akciji “Sat za planetu – Eart Hour 2018“ tako što će u subotu 24. marta, u 20:30 sati isključiti rasvetu na stambenim zgradama, domovima i poslovnim objektima.

Zajedničkom akcijom želimo da skrenemo pažnju na posledice prekomerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa i pošaljemo poruku da i kao pojedinci možemo preduzeti nešto kako bismo ublažili posledice klimatskih promena (više informacija na wwf.rs i earthhour.org).

Pored podrške u kojoj ćete isključiti rasvetu na jedan sat (od 20:30 do 21:30 sati), u akciju se možete uključiti i tako što ćete aktivno učestvovati i organizovati neki prigodan događaj.

Jubilarnu, desetu akciju, ove godine podržava Ministarstvo zaštite životne sredine, Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine AP Vojvodine, Gradska uprava Grada Beograda – Sekretarijat za zaštitu životne sredine, Gradska uprava Novog Sada, kao i brojne organizacije civilnog društva i kompanije.

KOMENTARIŠI