Veliko Gradište traži kredit od 75 miliona za finansiranje velikih kapitalnih investicija

Veliko Gradište traži kredit od 75 miliona za finansiranje velikih kapitalnih investicija

U pozivu kreditorima je navedeno i to da opština u Velikom Gradištu nema dugovanja prema dobavljačima, jer sve svoje obaveze uredno izmiruje

Lokalna samouprava u Velikom Gradištu posredstvom putem javnog poziva traži najpovoljnijeg kreditora za 75 miliona dinara, koliko joj je potrebno za finansiranje kapitalnih investicija u unapređenje infrastrukture.

Odobrena sredstva – sa rokom otplate od 72 meseca, uz jednogodišnji grejs period – biće iskorišćena za asfaltiranje ulica i puteva na području Velikog Gradišta, te nastavak radova na vodovodnoj mreži “Konglavica”. Kriterijum za ocenu ponuda i dodelu ugovora biće najniži ukupni iznos kredita, izražen u evrima, a instrumenti obezbeđenja za urednu otplatu biće menice lokalne samouprave u vrednosti odobrenog kredita i pridodatih kamata. Ukoliko dva ili više ponuđača dostave istu ponudu, uzeće se u obzir ona koja nudi nižu efektivnu kamatnu stopu.

U pozivu kreditorima je navedeno i to da opština u Velikom Gradištu nema dugovanja prema dobavljačima, jer sve svoje obaveze uredno izmiruje.

KOMENTARIŠI