Veliko Gradište u poseti Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz...

Veliko Gradište u poseti Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima iz Gradiške

Na humanitarnom balu, predsedniku Udruženja, Dragoslavu Šiniku, uručen je vaučer za besplatan smeštaj 50 članova tog udruženja na Srebrnom jezeru, u okviru programa „Iznajmljivači velikog srca“ koji Jelena Marković sprovodi od jula 2017. godine

Delegacija opštine Veliko Gradište, na čelu sa zamenikom predsednika, Slađanom Marković, i predsednica Humanitarne organizacije za regionalnu podršku osobama sa invaliditetom „Srbija velikog srca“, zajedno sa predstavnicima udruženja iz Požarevca, Beograda, Novog Sada, Vrbasa, Jagodine i Svrljiga, boravili su prethodnog petka u zvaničnoj poseti Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Gradiška u Republici Srpskoj.

Na humanitarnom balu, predsedniku Udruženja, Dragoslavu Šiniku, uručen je vaučer za besplatan smeštaj 50 članova tog udruženja na Srebrnom jezeru, u okviru programa „Iznajmljivači velikog srca“ koji Jelena Marković sprovodi od jula 2017. godine. Tom prilikom, Šinik je naglasio da je to najveći kolektivni smeštaj kojim je podržano njihovo Udruženje, s obzirom da je zajednički boravak tolikog broja članova veoma teško obezbediti kao i da se roditelji retko usuđuju da samostalno negde putuju te je utoliko značajnija ova vrsta podrške.

Udruženje iz Gradiške je, zahvaljujući “Iznajmljivačima velikog srca“, prošle zime boravilo na Zlatiboru kao i u Velikom Gradištu, povodom humanitarnog koncerta za decu sa invaliditetom održanog u aprilu i tokom Alaskih večeri u avgustu. Delegacija Velikog Gradišta i Jelena Marković su takođe prisustvovali Prvoj međunarodnoj manifestaciji dece sa teškoćama i roditelja „Svi smo mi dio vas“ koje je održano u maju ove godine u Republici Srpskoj.

Foto: G. Marić

Prilikom prijema kod načelnika opštine Gradiška, Zorana Adžića, zamenik predsednika opštine Veliko Gradište, Slađan Marković, istakao je da opština i nadležne institucije podržavaju rad Humanitarne organizacije „Srbija velikog srca“ i da su uključeni u sve projekte ove organizacije.

Jelena Marković je u izjavi za RTRS rekla da „Srbija velikog srca“ insistira na rušenju predrasuda u vezi sa međudržavnom saradnjom zemalja u regionu kada je humanitarni rad u pitanju, na aktivnom uključivanju institucija u programe podrške i naglasila da su saradnja, uvažavanje i obostrano usmerenje ka poboljšanju kvaliteta života dece i odraslih osoba sa invaliditetom „Srbije velikog srca“ i lokalne samouprave u Velikom Gradištu jedinstven primer uspešnog delovanja nevladinog i državnog sektora.

Tokom boravka u Gradiški, organizovana je i poseta Kulturnom centru koji je, prema rečima Jelene Marković, primer posvećenosti, entuzijazma i profesionalizma direktora Željka Blagojevića i svih uključenih u impozantan broj programa koji se godišnje realizuju.

KOMENTARIŠI