Veliko Gradište: Uručena novogodišnja pomoć deci oboleloj od teških bolesti

Veliko Gradište: Uručena novogodišnja pomoć deci oboleloj od teških bolesti

Foto: Urban City // B.P.

Predsednik Skupštine opštine Veliko Gradište Vladimir Štrbac i direktor Centra za socijalni rad Danijel Živanović uručili su danas deci oboleloj od teških bolesti novčanu pomoć koju dodeljuje ova opština kako bi im pred novogodišnje praznike olakšala lečenje i učinila praznike lepšim.

“Trenutak zbog koga smo se danas okupili ja ne mogu da kažem da je on svečan, a još manje human jer, iako ja ovde predstavljam opštinu Veliko Gradište, zaista nemam pravo da to kažem, ali mogu da kažem da je simboličan. Simboličan je, pre svega, iz jednog razloga. Zato što pokazuje da opština Veliko Gradište, dakle vaša opština, u okviru svojih mogućnosti stoji iza vas, i zbog jedne druge stvari. Što jednim ovakvim gestom pokušava da skrene pažnju celom našem društvu, ja ne mogu da kažem – na probleme koje imate, ja bih istakao – na borbu koju vodite. I u tom smislu, zaista vam puna srca, ispred opštine Veliko Gradište, na toj borbi čestitam.“, rekao je u obraćanju korisnicima predsednik Skupštine, dodavši i da će opština uvek biti uz njih, svesna koliko je važno da se takve aktivnosti nastave.

Zahvalivši rukovodstvu opštine, direktor Centra je poručio: “Nadam se da će ovo, u ovakvoj teškoj situaciji, vratiti osmehe na lice dečice tokom praznika.“.

Svakom od petnaestoro dece koja imaju teži oblik bolesti čiji tok lečenja zahteva značajna novčana sredstva dodeljen je iznos od 40.000 dinara čime se nastavlja prošlogodišnja aktivnost opštine. Ova dodatna sredstva, u ukupnom iznosu od 600.000 dinara, izdvojena su štedeći na većem ukrašavanju grada, a za decu su postavljena dva nova novogodišnja sadržaja.

Uz dodeljenu pomoć decu su obradovali i slatki praznični paketići.

KOMENTARIŠI