Velikom Gradištu nacionalno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ za najbolju opštinu

Velikom Gradištu nacionalno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ za najbolju opštinu

Nagradu je u ime opštine, primio predsednik, Dragan Milić

U Matici srpskoj u Novom Sadu u utorak je opštini Veliko Gradište, kao najboljoj lokalnoj samoupravi, svečano dodeljeno nacionalno priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ za doprinos unapređenju privrednog i društvenog ambijenta Srbije.

Nagradu je u ime opštine, primio predsednik, Dragan Milić, a opština Veliko Gradište je, na predlog poslovnih partnera i medija, za ovo prestižno priznanje nominovana u društvu najistaknutijih ličnosti i kompanija Srbije.

Nagradu u vidu plakete i statuete sa likom Kapetana Miše, umetnički rad Ljubiše Mančića, akademskog vajara iz Beograda, primili su i Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Republike Srbije, za doprinos afirmaciji Srbije, izgradnji i jačanju prosperiteta, Kompanija NIS a.d. Novi Sad, kao najbolja kompanija u Srbiji, opština Gornji Milanovac za značajan doprinos razvoju lokalne samouprave u Srbiji, Jadranka Jovanović, primadona i umetnica, prvakinja opere Narodnog pozorišta u Beogradu, za afirmaciju muzike i srpske umetnosti u svetu, Radio Beograd – drugi program za 60 godina rada i očuvanje kulture i umetnosti, Branko Stanković, novinar i urednik RTS, autor emisije “Kvadratura kruga“, za lepotu izraza i visoku društvenu odgovornost kao i još osamnaestoro stvaralaca, kompanija, brendova, institucija i ustanova, koji su se istakli rezultatima na polju privrednog i društvenog stvaralaštva iz čitave Srbije.

Foto: Opština Veliko Gradište, Media Invent

Opština Veliko Gradište primila je ovo priznanje i 2014. godine  kao najbolja lokalna samouprava Braničeva i Podunavlja. Kako je rekao predsednik opštine na sastanku sa direktorima javnih preduzeća i ustanova i rukvodiocima lokalne samouprave, održanom povodom prijema nagrade, “ovo je podsticaj da radimo bolje i više i damo svoj maksimum“.

Priznanje “Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine u Srbiji, a od 2016. godine i u Republici Srpskoj i BiH i nosi ime čuvenog srpskog trgovca i dobrotvora iz 19. veka.

Priznanja su dodeljena u okviru Projekta „Put ka vrhu“, koji uz logističku podršku Privredne komore Srbije, realizuju Media Invent, Univerzitet u Novom Sadu, Beogradski Univerzitet i RTV Vojvodine.

KOMENTARIŠI