“Veseli spust” pa Drinska regata – Kreće sezona regata u Srbiji(FOTO)

“Veseli spust” pa Drinska regata – Kreće sezona regata u Srbiji(FOTO)

Svakog vikenda u julu organizuju se regate, splavarenja i spustovi. Osim uživanja na vodi, gostima na raspolaganju i sjajan provod

Jul je mesec kada se održavaju najbolje regate na rekama Srbije. Za regatu je potrebno obezbediti pet stvari: hermetičku posudu za lična dokumenta, kremu za zaštitu od sunca, šešir, patike i – dobru volju. Odličan provod, fantastične slike i uspomene do kraja života su zaragarantovani.

 “Veseli spust” predstojećeg vikenda otvara sezonu splavarenja. Sam spust Ibrom, od srednjovekovnog grada Magliča do Kraljeva, održava se u nedelju, 2. jula, ali dobra zabava traje čitavog vikenda. Ove godine se očekuje da će u najveselijoj povorci na vodama Srbije učestvovati oko 20.000 “spustaša” koji će putovati 25 kilometara Ibrom, uz trubače, roštilj, pesmu i mnogo dobre energije. “Veseli spust” se od ostalih regata razlikuje po plovilima koja će biti napravljena od drveta, flaša, stiropora, automobilskih guma ili desantnih čamaca. Paket-aranžman koji uključuje prevoz iz Beograda, noćenje u Kraljevu i spust košta 3.500 dinara.

– “Veseli spust” je događaj koji se brižljivo planira, sa euforijom iščekuje i na kome se s ponosom učestvuje, a broj učesnika je iz godine u godinu sve veći – kaže Tijago Fereira iz organizacije “Srbija za mlade”. – Veče uoči “Veseleg spusta” Kraljevo se pretvara u veliki “stejdž” gde su žurke na svakom koraku, u kafićima, baštama, diskotekama, pored Ibra.

Sve je spremno za predstojeću šesnaestu Drinsku regatu u Ljuboviji, koja se tradicionalno organizuje druge subote jula-8.jul 2017.godine. Smeštajni kapaciteti su popunjeni i traži se ležaj više.

Vlada izuzetno interesovanje za plovidbu, iznajmljivanje plovila i smeštaja. Za sve učesnike i posetioce pripremamo dobru zabavu i to 7.jula u 21:30 koncert Dženana Lončarevića, 8.jula u 21:30 koncert Leksington benda. Ulaz na koncerte, koji se održavaju na pomoćnom terenu FK “Drina” je besplatan.

Za dobar provod na vodi su zaduženi trubači, koji će ploviti zajedno sa nama. Dunav osiguranje je sponzor polise osiguranja za sve učesnike koji se prijave kod nas, zato apelujemo na učesnike plovidbe da se što pre prijave za osiguranje na broj telefona 015/561-050, e-mail:office@tolj.rs ili lično u TO Ljubovija. Potrebni podaci su ime, prezime, broj lične karte i prebivalište.

Molimo sve učesnike da poštuju obavezna pravila plovidbe  i da ponesu dobru zaštitu od sunca.

Plovimo od Rogačice do Ljubovije. Start je u 10:00 časova 8.jula u Rogačici, odmor i okrepljenje na pola puta u Gornjoj Trešnjici, cilj u Ljuboviji. To je 40 km plovidbe najlepšim delom toka reke Drine i doživljaj koji ćete pamtiti celog života. Pozivamo sve ljubitelje prirode, splavarenja i dobrog provoda da 8.jula plove sa nama i vikend kada je regata u Ljuboviji rezervišu za posetu našem kraju.

Red vožnje za Rogačicu 8.jula:

-7:30 autobus “Lastra” polazi sa Soko grada;
-8:00 časova autobus “Lastra” polazi od hotela “Drinska lasta”;
-8:00 časova autobus “Lastra”polazi od raskrsnice kod Motela u Ljuboviji.

“Spremni za adrenalin” – moto je ovogodišnje Drinske regate, koja se održava od 19. do 23. jula. Drinska regata je najstarija manifestacija koja čuva uspomenu na drevnu tradiciju drinskih splavara. Start je u Perućcu, a cilj izletište Rača kod Bajine Bašte. Za učesnike je od ranog jutra obezbeđen i besplatan prevoz od Bajine Bašte do starta.

Kamp se nalazi na ulazu u Raču, kod mesta gde se održava “Most fest”, a obezbeđeni su svi uslovi za boravak. Sama regata održava se u subotu, 22. jula, a svake večeri mogu da se gledaju koncerti poznatih zvezda, kupe suveniri domaće radinosti, med i rakija na trgu i glavnoj ulici u Bajinoj Bašti.

PREDLOZI

* 8.jul Regata u Ljuboviji
* 10.jul “Spust bez granica”
* 19-23. jul Drinska regata

KOMENTARIŠI