Vesić: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu

Vesić: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu

Foto: Urban City // A.K.

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto – puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić, za Kurir TV.

– Radovi na Dunavskom koridoru odvijaju se i brže od planiranog. Do kraja godine biće završeno i pušteno u saobraćaj 21 kilometar do Požarevca, koji će time biti priključen na mrežu auto-puteva, kao i 11 kilometara od Velikog Gradišta do Golupca. U septembru naredne godine biće završen ceo Dunavski koridor, dug 68 kilometara, i to godinu i po dana pre roka – istakao je Vesić u izjavi za TV Kurir.

On je zahvalio izvođačima, kineskoj kompaniji Šangdong, kao i svim domaćim podizvođačima, koji, kako je rekao, rade odlično svoj posao, zbog čega će put i biti završen značajno pre prvobitnog plana.

Ministar je istakao da će sa Dunavskim koridorom Veliko Gradište, Srebrno jezero i, zapravo, celo Braničevo biti preporođeno.

– To će omogućiti nove investicije, razvoj lokalnih biznisa i turizma, više radnih mesta i boli život građanima – dodao je Vesić.

POVEZANE VESTI:

Puštene za saobraćaj nove dve trake brze saobraćajnice u dužini od 2,5km

 

KOMENTARIŠI