Foto: Urban City // B.P.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, u petak 5. novembra 2021. godine, organizuje operativno-taktičku vežbu subjekata i snaga sistema zaštite i spasavanja u Republici Srbiji „SISTEM 2021“ u vezi sa vanrednim događajima i situacijama.

Vežba „SISTEM 2021“, u kojoj će učestvovati oko 8.000 ljudi, prikazaće trenutni stepen pripremljenosti i sinergiju svih subjekata i činilaca u odgovoru na elementarne nepogode i tehničko – tehnološke nesreće, koja dosad nije izvođena u ovom formatu.

Vežba uključuje angažovanje svih subjekata i snaga sistema smanjenja rizika od katastrofa i upravljanja vanrednim situacijama u Republici Srbiji, kako na lokalnom tako i na republičkom nivou.

Učesnici vežbe su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Crvenog krsta Srbije, Vatrogasnog saveza Srbije, subjekata i snaga jedinica lokalnih samouprava, vodoprivrednih preduzeća, posebnih organizacija i organa, subjekata od značaja za zaštitu i spasavanje.

Pomenuta vežba je planirano da se održi istovremeno na 50 lokacija, 24 grada i 26 opština u Republici Srbiji, sa početkom u 10,00 časova.

Na teritoriji grada Požarevca vežba će se održati u vremenu od od 10,00 do 11,15 časova na lokaciji parking prostora „Stižanke“ i u vremenu od 11,30 do 11,45 časova u školskom dvorištu OŠ „Kralj Aleksandar I “.

Na teritoriji Golupca vežba će se održati na „Dunavskom keju“ i u prostorijama predškolske ustanove „Lasta“.

KOMENTARIŠI