Orlovi lete za KINU, Aleksandar Đorđević: Teodosić 99% ne ide na Svetsko...

Orlovi lete za KINU, Aleksandar Đorđević: Teodosić 99% ne ide na Svetsko prvenstvo

Košarkaška reprezentacije Srbije kreće put Kine gde će prvo igrati pripremni turnir, a onda kasnije i Svetsko prvenstvo.

Selektor Aleksandar Đorđević obraća se naciji koja ima velika očekivanja.

Selektor Aleksandar Đorđević nije optimista kada je u pitanju učešće Miloša Teodosića na Svetskom prvenstvu.

Teodosić i dalje ima problem sa mišićem, zbog čega neće putovati sa reprezentacijom na završni deo priprema u Kini.

Košarkaši Srbije će odigrati tri test meča u Šenjangu (Italija, Novi Zeland, Francuska), a Mundobasket će otvoriti protiv Angole 31. avgusta u Fošanu (9.30h).

“Trenutno nije dobra slika. Obavili magnetnu rezonancu, analiza svih je da ta ruptura od 4,5 milimetra i dalje postoji što će ga onemogućiti da otputuje sa nama. Kapiten Teodosić 99 odsto neće biti s nama na SP“, rekao je Đorđević.

Srbija je već ostala bez Dragana Milosavljevića kojem je pukao prednji ukršteni ligament kolena.

“Ono što se desilo Gagiju je najteža povreda koja može da zadesi košarkaša. Mnogo nam je krivo jer je mnogo dao reprezentaciji ne samo igrački nego i na ljudskom planu. njegovo odsustvo će se itetako osetiti”, istakao je selektor.

U Kinu putuje 12 igrača koji će verovatno činiti i konačan sastav za Mundobasket: Stefan Jović, Vasilije Micić, Bogdan Bogdanović, Marko Gudurić, Marko Simonović, Vladimir Lučić, Stefan Birčević, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić, Boban Marjanović, Miroslav Raduljica i Nikola Milutinov.

 

KOMENTARIŠI