Viminacijum dobija Legionarski poligon i Avantura park, Velika Britanija najbliža zemlja gde...

Viminacijum dobija Legionarski poligon i Avantura park, Velika Britanija najbliža zemlja gde postoji nešto slično ovome!

Treba naglasiti da poligona u rimskom stilu sa ovako zamišljenim preprekama nema nigde u širem okruženju i da je Velika Britanija najbliži prostor koji ima nešto slično

“Faza 4 izgradnje Limes Parka: Legionarski poligoni i Avantura park” na arheološkom nalazištu Viminacijum za nosioca projekta ima Turističku organizaciju Grada Požarevca.

Ovaj projekat je odobren kod Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija u vrednosti od 30.000.000,00 dinara. U saradnji sa Arheološkim institutom iz Beograda, poslednjih meseci aktivno se radilo na nacrtima i predmeru, a izvođač radova je uveden u posao 29. maja 2018.

Foto: TOGP

Ne zaboravimo da nas ove godine očekuje i XXIV Limes kongres koji će u septembru dovesti preko 500 stručnjaka iz oblasti arheologije iz čitavog sveta i smestiti ih na Viminacijum. Ipak, naši jedinstveni poligoni za obuku legionara i Avantura park će zaživeti i pre kongresa kroz odlično zamišljene letnje zabavno-edukativne kampove, kako za mlađe, tako i za starije učesnike koji će biti smešteni na jedinstvenom prostoru rekonstruisanog kampa VII Klaudijeve legije. Ovo je projekat koji će sam sebe isplatiti i živeće svake sezone u godinama koje dolaze.

Foto: TOGP

Treba naglasiti da poligona u rimskom stilu sa ovako zamišljenim preprekama nema nigde u širem okruženju i da je Velika Britanija najbliži prostor koji ima nešto slično, pored SAD-a koje imaju tzv. “spartanske poligone”. Viminacijum Avantura je projekat koji okuplja uzraste od 10 godina pa naviše, kroz team building aktivnosti i biće dostupan svim posetiocima Arheološkog parka Viminacijum. Nadamo se da će upravo ovaj projekat privući još više turista u naš grad i njegovu okolinu.

Foto: TOGP

Pridružite se prijavama kako za učešće, tako i za instruktore u parku već za ovo leto na viminaciumadventure.com.

KOMENTARIŠI