Viminacium fest u novom terminu ove godine

Viminacium fest u novom terminu ove godine

Foto: Urban City 2018.

Drugi “Viminacium fest – Mitovi stari i novi”, održaće se od 24. do 30. juna u  Arheološkom parku Viminacijum.

Podsećamo da je ovaj festival prošle godine u septembru na neki način izgubio smisao zbog lošeg vremena, pa su tako predstave odigrane u velikoj sali Centra za kulturu Požarevac umesto u amfiteatru Viminacijuma. Ono što je ipak ostavilo veći utisak su odlične predstave, glumci i besplatne ulaznice, tako da je veći broj građana mogao da prati ovaj festival.

Ove godine će se na programu naći šest predstava i jedan koncert.

Na otvaranju, 24. juna će se predstaviti Rade Šerbedžija sa orkestrom “Zapadni kolodvor”.

Prvi takmičarski dan biće 25. juna, kada će se publici u Viminacijumu predstaviti glumci pozorišta Ulyssis Tatra iz Briona i Zagrebačkog kazališta mladih koji će odigrati predstavu „Bakhe“.

Foto: Urban City 2018.

Državno mađarsko pozorište iz Temišvara svoju predstavu „Sonet 66“ održaće u domusu 26. juna u Limesu arheološkog parka.

27. juna na programu će biti predstava „Na Drini Ćuprija“ po motivima romana Ive Andrića.

29. juna, poslednjeg takmičarskog dana festivala u domusu će biti odigrana predstava BITEF teatra „M.I.R.A.“, dok će poslednje večeri biti odigrana predstava  u čast pobednika predstavu „Žene iz Troje“. Ova predstava će se odigrati u Limesu arhološkog parka.

Najbolji glumac festivala prošle godine bio je Ozren Grabarić za ulogu Ričarda III, predstave Gradskog dramskog kazališta “Gavella” iz Zagreba.

KOMENTARIŠI