Virtuelni kulturni događaji u Kostolcu

Virtuelni kulturni događaji u Kostolcu

Da rad na promovisanju kulture i umetnosti ne staje čak ni u doba epidemije virusa, dokaz je zajednički rad dve ustanove – Ogranka Narodne biblioteke “Ilija M. Petrović” Požarevac i Centra za kulturu Kostolac.

U okviru manifestacije Novembarski dani kulture, u Kostolcu, u periodu od 26. do 28. novembra, održane su dve virtuelne promocije knjiga i radionica keramike. Naša poznata književnica za decu Jasminka Petrović (Udruženje „OK – Obrazovanje i kultura“) govorila je o svojim knjigama, projektima svog Udruženja i filmovima koji se rade po njenim knjigama. Aleksandar Tešić, naš poznati pisac mitoloških i istorijskih romana, govovio je o svojim novim romanima, o radu svoje izdavačke kuće i radio drami koja se emituje u okviru dramskog programa Radio Novog Sada.

U okviru Radionice keramike, Saša Matić, grnčar i osnivač Udruženja kreativnih stvaralaca „Bulevar umetnosti“ iz Beograda, upoznao je virtuelne polaznike sa osnovama procesa izrade jednog keramičkog predmeta, od pripreme materijala za rad pa do finalnog proizvoda kroz segmente modelovanja, sušenja, biskvitnog pečenja, dekoracije i glazurnog pečenja.

Sa svojim pitanjima za pisce uključili su se i članovi novinarske sekcije Osnovne škole „Jovan Cvijić“ Kostolac – Tadija Vuksanović, Nikolina Minić, Anja Zlatković, Janja Kopun i Vojin Milošević.

Virtuelne promocije i radionicu vodila je Renata Minić, diplomirani bibliotekar savetnik.
Video snimci događaja dostupni su na sajtu i FB strani Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac i na sajtu i FB strani Centra za kulturu Kostolac:

Jasminka Petrović
Radionica keramike
Aleksandar Tešić

KOMENTARIŠI