Više od 7.000 mladih dobilo posao kod privatnika kroz program “Moja prva...

Više od 7.000 mladih dobilo posao kod privatnika kroz program “Moja prva plata”

Foto: Urban City

U okviru programa “Moja prva plata” ukupno su se 7.352 kandidata povezala sa poslodavcima iz privatnog sektora, a potpisivanje ugovora o realizaciji programa počinje sutra, saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Iz nacionalne službe za zapošljavanje navode i da je formirana lista odobrenih poslodavaca iz privatnog sekotra za realizaciju programa “Moja prva plata” i da se ona nalazi na istoimenom portalu.

Potpisivanje trojnog ugovora između NSZ, poslodavca i kandidata počinje sutra i trajaće do 14. decembra.

NSZ preporučuje poslodavcima da stupe u kontakt sa kandidatom i preciziraju datum početka programa, a koji mora biti u periodu od 30. novembra do 14. decembra.

Za potrebe realizacije programa svim kandidatima je obezbeđen namenski tekući račun kod banke Poštanska štedionica ad, bez troškova održavanja računa, na koje će se isključivo vršiti uplata novčane naknade.

Za poslodavce iz javnog sektora informacija o načinu i vremenu povezivanja sa kandidatima će biti naknadno objavljeno.

Od države će mesečno 20.000 dinara dobijati oni sa srednjom stručnom spremom, a 24.000 dinara oni sa fakultetskim diplomama. Praksa će trajati devet meseci, nakon čega poslodavci neće imati obavezu da zaposle te radnike.

KOMENTARIŠI