Više od dve hiljade vozača za sedam dana u saobraćaju pod dejstvom...

Više od dve hiljade vozača za sedam dana u saobraćaju pod dejstvom alkohola ili droge

Foto: YouTube screenshot / arhiva

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, za sedam dana, otkrili su ukupno 18.058 saobraćajnih prekršaja, od kojih su 2.096 učinili vozači koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola ili psihoaktivnih supstanci.

Tokom akcije koja se, od 4. do 10. maja, istovremeno sprovodila u 30 evropskih zemalјa koje su članice Mreže saobraćajnih policija Evrope – ROADPOL, a koja je bila usmerena na otkrivanje prekršaja upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci, saobraćajna policija sankcionisala je 2.024 vozača koji su upravlјali vozilima pod dejstvom alkohola, od čega je njih 320 zadržano u službenim prostorijama jer su imali više od 1,2 promila alkohola u organizmu.

Iz saobraćaja su isklјučena i 72 vozača koja su, kako je utvrđeno droga testom, bila pozitivna na psihoaktivne supstance.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na vozače da se pridržavaju saobraćajnih propisa, da ne upravlјaju automobilima i motociklima ukoliko su konzumirali alkohol i da brzinu prilagode uslovima puta kako bi sačuvali svoje i živote drugih učesnika u saobraćaju.

KOMENTARIŠI