VJT Požarevac naložilo neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenom za ubistvo kod Golupca

VJT Požarevac naložilo neuropsihijatrijsko veštačenje osumnjičenom za ubistvo kod Golupca

Foto: Urban City / B.P.

Više javno tužilaštvo u Požarevcu naložilo je neuropsihijatrijsko veštačenje A.M. (25), osumnjičenog da je krajem septembra u selu Barič kod Golupca ubio komšiju Dragoslava Stevića (62), zvanog majstor Marko.

Podsetimo, A.M. je odmah nakon zločina uhapšen, a motiv ubistva za sada nije poznat. Navodno, oni su pili zajedno u Stevićevoj kući, a onda su se posvađali, pa ga je A.M., kako se sumnja, izudarao ašovom po glavi.

– Tužilaštvo je naložilo da se A.M. veštači kako bi se utvrdilo da li je bio uračunljiv u vreme izvršenja zločina – kaže izvor Kurira.

Naš sagovornik podseća da je A.M. i ranije bio prijavljivan zbog nasilja u porodici.

– Osim što je bio nasilan prema ocu i supruzi, on je navodno zloupotrebljavao psihoaktivne supstance i alkohol. Nakon zločina je testiran i ispostavilo se da je u vreme ubistva bio pod dejstvom tableta – naveo je naš sagovornik. Ubistvo nesrećnog Stevića navodno je prijavio otac osumnjičenog.

– Prilikom hapšenja mladić je bio čudan, napadao je lekare i sestre hitne pomoći koji su došli, obliven krvlju je ležao i gledao u nebo – podsetio je sagovornik.

A.M. je, da podsetimo, od hapšenja u pritvoru, a na saslušanju u Višem tužilaštvu u Požarevcu je rekao da se ne seća zločina.

KOMENTARIŠI