Vojska Srbije preventivno podigla borbenu gotovost

Vojska Srbije preventivno podigla borbenu gotovost

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji

Foto: Pixabay // ilustracija

Vojska Srbije preventivno je podigla borbenu gotovost na celoj teritoriji zbog tenzija na Kosovu i Metohiji, pišu Novosti.

Nakon što je danas održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, list navodi da su bezbednosne službe pojačale svoje aktivnosti kako bi se predupredili “planovi vlasti u Prištini da izazove nemire u južnoj pokrajini, ali i delovanje pojedinih krugova u našoj zemlji, koji lažnim vestima unose nemir među srpsko stanovništvo severno i južno od Ibra”.

Istovremeno, kako navode Novosti, a pozivajući se na “dobro obaveštene izvore”, državni vrh razmatra mere koje će preduzeti zbog kršenja Briselskog sporazuma i petogodišnjeg odbijanja Albanaca da ispune obavezu da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Savet za nacionalnu bezbednost zasedao je jutros gotovo dva sata, a konsultacije su usledile nakon najnovijih previranja na KiM i obaveštajnih podataka prema kojima Albanci planiraju da “odseku” sever pokrajine od centralne Srbije zbog lažnih najava da će naš narod jednostrano proglasiti ZSO.

KOMENTARIŠI