Voz satima u Raškoj, vratiće se u Beograd

Voz satima u Raškoj, vratiće se u Beograd

Voz koji je jutros krenuo ka Kosovskoj Mitrovici vratiće se za Beograd, pošto je zaustavljen na stanici u Raškoj.

foto: Tanjug

Za redovne putnike postoji autobus koji će ih odvesti do Kosovske Mitrovice, rečeno je novinarima koji se nalaze u tom vozu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je po njegovom nalogu voz koji je pošao za Kosovsku mitrovicu iz Beograda zaustavljen u Raški da bi se sačuvali životi ljudi i sprečili sukobi širih razmera.

Premijer je na vanrednoj konferenciji za medije rekao da je Priština pripremala ratne igre i da je bio plan da se voz iz Beograda zaustavi i započnu sukobi širih razmera. 971665507587a779a3f4b8382562460_v4_bigNa Jarinju je pojačano prisustvo pripadnika kosovske policije zbog koji će kontolisati voz koji iz Beograda ide za Kosovsku Mitrovicu. Voz od 16:30 stoji u Raškoj.

Specijalne jedinice kosovske policije ROSU nalaze se i na severu Kosova. U koloni se nalazi više oklopnih vozila, a među njima i dva njihova kamiona.

Oni su stigli u Donje Jarinje, gde se nalazi i železničko stajalište na pruzi Raška – Kosovska Mitrovica.

Voz je više sati stajao u Raški, poslednjoj stanici pre administrativne linije sa KiM, pošto su objavljeni snimci da je uz šine na pruzi kojom treba da prođe postavljen eksploziv.

Specijalne kontradiverzione jedinice kosovske policije proveravale su četrdesetak kilometara pruge od administrativne linije do Kosovske Mitrovice.

Voz će ka Beogradu krenuti posle 20.30 h.

KOMENTARIŠI