FOTO: B.P. // ILUSTRACIJA

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Čačku, tokom vikenda, isključili su iz saobraćaja trojicu vozača, jednog koji je prekoračio brzinu za 118 kilometara na čas, kao i dvojicu koji su vozili pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Patrola je u Prislonici, na putu Preljina – Gornji Milanovac, zaustavila četrdesetdevetogodišnjeg vozača „fijata“ koji je učinio prekršaj nasilničke vožnje tako što je vozio 198 kilometara na čas, na delu puta gde je ograničenje 80.

Saobraćajna policija u Gornjem Milanovcu zatekla je četrdesetdvogodišnjeg muškarca koji je upravljao „folksvagenom“ pod dejstvom amfetamina i benzodijazepina, a na magistralnom putu Gornji Milanovac – Beograd tridesetčetvorogodišnjeg vozača „pežoa“ koji je vozio pod dejstvom kanabisa.

Protiv svih vozača biće podnete odgovarajuće prekršajne prijave.

Za ovakvo ponašanje u saobraćaju sleduje kazna zatvora od 30 do 60 dana ili kazna rada u javnom interesu u trajanju od 240 do 360 sati i novčana kazna u iznosu od 120.000 do 140.000 dinara, 15 kaznenih poena i zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje devet meseci.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI