Vozio pod dejstvom kokaina, oborio saobraćajca na motociklu

Vozio pod dejstvom kokaina, oborio saobraćajca na motociklu

Foto: Urban City // B.P.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu uhapsili su D. Š. (1979) iz Vrbasa zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

MUP saopštava da se D. Š. sumnjiči da je oko 13.30 časova, na raskrsnici Bulevara kralja Petra i ulice Kraljevića Marka u Novom Sadu, ne ustupivši prvenstvo prolaza, automobilom “tojota“ udario u službeni motocikl saobraćajnog policajca nanevši mu tom prilikom teške telesne povrede.

Droga testom utvrđeno je da je muškarac bio pod dejstvom kokaina.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Osnovom javnom tužilaštvu u Novom Sadu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova skreće pažnju da su od početka juna meseca u saobraćajnim nezgodama poginula četiri vozača motocikala.

Kako bi se očuvala bezbednost, MUP apeluje na vozače putničkih i teretnih vozila, kao i na vozače autobusa, da u periodu kada se intenzivira moto sezona, obrate posebnu pažnju na vozače motocikala i mopeda i da poštuju pravila saobraćaja i postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

KOMENTARIŠI