Vreli dani i tropske noći sve do 20. jula

Vreli dani i tropske noći sve do 20. jula

Foto: Urban City // B.P.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ) u drugoj dekadi jula se nastavlja jak toplotni talas sa maksimalnom temperaturom od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Nakon 17. jula na severu Srbije, a od 20. jula u svim krajevima manji pad temperature za oko pet stepeni Celzijusa.

Uprkos manjem osveženju, s velikom verovatnoćom će se produžiti period sa tropskim danima (u većim urbanim sredinama i tropskim noćima) uz deficit padavina.

Sutra će biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 17 do 26 stepeni Celzijusa, a najviša od 35 do 40 stepeni Celzijusa, javlja Tanjug.

U Požarevcu se sutra očekuje sunčano i veoma toplo vreme. Duvaće slab i umeren, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 21 do 26 stepeni Celzijusa, a najviša oko 39 stepeni Celzijusa.

Prema prognozi RHMZ, i narednih sedam dana očekuje se pretežno sunčano vreme uz najvišu dnevnu temperaturu u većini mesta od 35 do 40 stepeni Celzijusa i uz tropske noći u urbanim sredinama.

Uz lokalni razvoj oblačnosti, retka (izolovana) pojava pljuska i grmljavine moguća je u nedelju (14.7), a zatim od srede (17.7), kada se u severnim krajevima očekuje i manji pad temperature za oko pet stepeni Celzijusa.

KOMENTARIŠI