Vremenska prognoza: Biće još snega u Požarevcu

Vremenska prognoza: Biće još snega u Požarevcu

U Požarevcu danas veći deo dana sa snegom slabijeg intenziteta

Foto: Urban City

Narednih sedam dana oblačno i hladnije sa više padavina. U ponedeljak i utorak jutarnja temperatura do -7

Meteorolozi za danas najavljuju oblačno i hladno vreme, mestimično sa snegom. U nekim područjima snežni pokrivač će se povećati, a u nekima će se tek pojaviti. Na jugu i jugoistoku se očekuje kiša koja će se ponegde lediti pri tlu, pa bi vozači trebalo da budu oprezni. Duvaće slab i umeren vetar, severni i severoistočni, a na jugu Banata i donjem Podunavlju umeren i jak jugoistočni, povremeno sa olujnim udarima. Najniža temperatura biće od minus tri do jedan stepen, a najviša od nule na severu do šest stepeni na jugu.

Očekivano je da se u pojedinim delovima formira snežni pokrivač od deset i više centimetara. U nedelju će u većem delu zemlje biti suvo uz delimično razvedravanje. Samo će se na jugu i jugoistoku zadržati oblaci, još ponegde sa snegom. Temperature će biti od minus tri do najviše tri stepena iznad nule. Prvi dan iduće sedmice počeće hladnim jutrom sa slabim i umerenim mrazom. Tokom dana biće umereno do potpuno oblačno uz provejavanje slabog snega u planinskim predelima. Najniža temperatura biće od sedam ispod nule, a najviša dnevna biće do dva stepena.

U Požarevcu danas veći deo dana sa snegom slabijeg intenziteta, dok će tokom noći padavine biti obimnije. Temperatura tokom celog dana bez većeg kolebanja, od -1 do 1 stepen Celzijusa.

Sneg se najavljuje i za naredne dane, dok će maksimalna temperatura u narednim danima biti oko 0 stepeni Celzijusa.

KOMENTARIŠI