VREMENSKA PROGNOZA: Danas letnjih 33 stepena u Požarevcu od sutra pad temperature

VREMENSKA PROGNOZA: Danas letnjih 33 stepena u Požarevcu od sutra pad temperature

Foto: Urban City / B.P, arhiva

U Srbiji će u ponedeljak biti sunčano i veoma toplo, samo posle podne na jugozapadu uz lokalni razvoj oblačnosti retka pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom, a narednih dana temperatura će biti u padu.

Vetar će u ponedeljak biti slab i umeren, jugoistočni, krajem dana i uveče na severu u skretanju na severozapadni pravac. Jutarnja temperatura od 10 stepeni na jugoistoku do 20 stepeni na severu, a najviša dnevna od 31 stepen do 35 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Požarevcu će biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 20 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna oko 33 stepeni.

Izgledi vremena u Srbiji za sedam dana – do 9. septembra:

Narednih dana temperatura će biti u padu, osim u utorak kada će se još samo na jugoistoku i istoku zadržati veoma toplo vreme. Tokom dana biće promenljivo oblačno sa sunčanim periodima uz slab i umeren severozapadni vetar, ponegde s kišom ili kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom sa većom verovatnoćom pojave krajem nedelje i za dane vikenda.

KOMENTARIŠI