VREMENSKA PROGNOZA: Danas narandžasti, u petak na snazi CRVENI meteoalarm u Požarevcu!

VREMENSKA PROGNOZA: Danas narandžasti, u petak na snazi CRVENI meteoalarm u Požarevcu!

Jutarnja temperatura biće oko -3, a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa

Foto: B.P.

U Srbiji će danas biti oblačno sa snegom, samo ujutru i pre podne na jugoistoku, istoku i u Banatu sa kišom koja će se ponegde lediti pri tlu, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Očekuje se povećanje visine snežnog pokrivača u većini mesta za oko deset centimetra, osim na jugozapadu i u Bačkoj gde će biti manje. Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura kretaće se od minus dva do dva stepena Celzijusa, a najviša dnevna od nula do četiri stepena.

U Požarevcu će danas biti oblačno sa snegom, samo rano ujutru ponegde i s kišom uz mogućnost pojave poledice. Duvaće slab i umeren vetar. Jutarnja temperatura biće oko -3, a najviša dnevna oko jedan stepen Celzijusa.

Biometeorološke prilike nepovoljno će uticati na osobe s varirajućim krvnim pritiskom i astmatičare. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu neraspoloženja, pospanosti i glavobolje.

Foto: RHMZ

CRVENI METEOALARM ZA SNEG

Formiranje/povećanje snežnog pokrivača ≥ 15cm za 12 h

Ozbiljni problemi u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije. Komplikuje već tešku situaciju (parcijalna ili totalna blokada akcija spašavanja). Rizik od grana koje se lome sa drveća. Ozbiljna opasnost od uništenja krovovа na zgradama. Opasnost od oštećenja na dalekovodima. Opasnost po život.

KOMENTARIŠI