VREMENSKA PROGNOZA: Proleće, pa zahlađenje

VREMENSKA PROGNOZA: Proleće, pa zahlađenje

Foto: Urban City

Prema najavama meteorologa, u našoj zemlji se u narednih sedam dana očekuje promenljivo vreme sa kišom i snegom od utorka. U subotu i nedelju temperature i iznad 20 stepeni.

Ovaj prvi dan vikenda će, kažu meteorolozi, početi s hladnim jutrom, ponegde sa slabim mrazom, ali će veći deo subote biti sunčan i topao. Dnevne temperature biće od minus jedan do najviše 21 stepen.

Prolećno prijatno vreme nastaviće se i u nedelju. Biće sunčano i toplo, sa slabim vetrom i temperaturama od jutarnja dva stepena do najviše dnevne – čak 23 celzijusa.

Prvog dana iduće sedmice, ujutru će biti pretežno sunčano i toplo u većini krajeva, ali se posle podne na severu očekuju postepeno naoblačenje i pad temperature. Noću će ponegde biti i slabe kiše. Temperature će biti od dva do najviše 21 stepena.

Već narednog dana osetiće se promena temperature i zahlađenje. Jutro će u utorak biti oblačno, hladnije, mestimično sa kišom, jakim vetrom ponegde, koji će posle podne slabiti. Temperature od dva do 15 stepeni.

Hladnije i promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kratkotrajnom kišom, zadržaće se do četvrtka. Na planinama je čak moguć sneg. Od petka, meteorolozi ponovo najavljuju sunčano i toplije vreme.

KOMENTARIŠI