VREMENSKA PROGNOZA: U Požarevcu umereno oblačno i suvo vreme, krajem dana razvedravanje

VREMENSKA PROGNOZA: U Požarevcu umereno oblačno i suvo vreme, krajem dana razvedravanje

Foto: Urban City

U Srbiji će biti umereno oblačno i uglavnom suvo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.Ujutro i pre podne u jugozapadnim i južnim krajevima mestimično slabe padavine, kiša i sneg.

Posle podne i uveče razvedravanje. Duvaće slab i umeren vetar, u Vojvodini i na planinama povremeno jak, severni i severozapadni. Uveče će vetar biti u slabljenju i skretanju na južni i jugozapadni. Najniža temperatura od nula do četiri, najviša dnevna od sedam do 12.

U Požarevcu umereno oblačno i suvo vreme, krajem dana razvedravanje. Vetar slab i umeren severni, uveče u slabljenju i skretanju na jugozapadni. Najniža temperatura tri, najviša dnevna devet.

U Srbiji u četvrtak i petak pre podne pretežno sunčano i toplo vreme. U petak posle podne naoblačenje, prvo u severnim i zapadnim krajevima. U subotu mestimično slaba kiša, na visokim planinama sneg.

Pobolјšanje biometeoroloških prilika doprineće smanjenju tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima u jutarnjim satima, kao i nervno labilnim osobama. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu neraspoloženja i smanjenja radne sposobnosti.

KOMENTARIŠI