Foto: Urban City // B.P.

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je da smatra da bi vojnu obuku trebalo da prođu svi punoletni građani do 30 godina, ali i oni stariji koji su “zagazili u četvrtu deceniju”.

Vučević je za današnji Blic kazao da bi za njih trebalo da bude uveden kraći vojni rok, u trajanju od tri nedelje, ističući da predstoji stručna rasprava o ponovnom uvođenju obaveznog služenja vojske.

„Vraćanje vojnog roka ima za cilj da se naredne generacije obuče za postupanje u kriznim situacijama kako bi građani Srbije bili bezbedni. Nemirni smo kada imamo poplavu ili požar, a ne znamo kako da reagujemo“, rekao je ministar.

On je naglasio da kada se govori o vraćanju obaveznog vojnog roka, da se tu ne misli na ratovanje, već na to da vojska bude na usluzi građanima.

„Mislim da bi trebalo da vratimo vojni rok, da li je to tri nedelje ili tri meseca, ili neki drugi period, apsolutno da“, rekao je Vučević.

4 KOMENTARA

  1. Treba vratiti vojni rok,obavezan,i to redovan a ne onaj kobajagi.Kako vreme prolazi sve je potrebniji,i to ne zbog rata ili poplava,vec vise ne znas ko je musko a ko zensko i bice sve gore

  2. Najgluplje vreme potroseno u JNA.Jedini put kad je nesto trebalo da odradi pokazla se kao totalno nesposobna.Isto bi bilo i sada,niko noje glup da pogine za lopine,dok oni setaju po Beogradu umnozavaju bogatstvo i biraju namestaj za stanove.

KOMENTARIŠI