Lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić poručio je da su naprednjaci na današnjim izborima osvojili oko 2.000.000 glasova od 3.300.000 izašlih.

“U politici sam dugo ali nikada ovakav trenutak nisam doživeo, dobili smo ogromno poverenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to verovao”, poručio je lider naprednjaka u sedištu SNS-a nakon objavljivanja prvih rezultata izbora.

Stranka je, kaže, dobila i veliko upozorenje naroda da mora da bude još odgovornija, ozbiljnija, marljivija.

“Mi smo večeras na nešto manje od 3.300.000 izašlih na izbore dobili više od 2.000.000 glasova”, istakao je Vučić.

Pobedili smo svuda, pobedili smo u svakom mestu u inostranstvu, pobedili smo tamo gde nikada nismo pobedili, poručio je Vučić.

“Pobedili smo tako da smo u Republici Srpskoj, a izašlo je 87 onih koji su se prijavili, dobili 90 odsto glasova”, rekao je Vučić.

Naveo je da jedino ne mogu da kažu rezultate izbora na Kosovu i Metohiji, jer čekaju da sutra OEBS prebroji glasove.

“Nama su do pre samo dva dana govorili kako Srbi na KiM neće moći da učestvuju na izborima, a Srbi su izašli u nikad većem broju”, rekao je Vučić.

Predsednik je zahvalio svim građanima koji su izašli na glasanje uprkos lošim vremenskim prilikama i, kako kaže, pretnjama.

“Moraćemo da čuvamo zdravlje ljudi i da se pripremimo za tešku jesen. Da se zahvalim penzionerima i drugim ljudima koji su imali dovoljno hrabrosti i snage da im pokažu šta misle i žele u budućnosti Srbije”, istakao je lider naprednjaka.

Sada imamo 63,4 odsto, a kada dođe Kosovo i inostranstvo očekujemo da bude preko 64 odsto glasova izašlih, rekao je Vučić.

Čestitao je učesnicima predizborne kampanje na korektnoj i fer kampanji za koju ocenjuje da je bila fer i “najčistija”  do sada.

“Tajna uspeha je u programu, u onome što činite, a ne u prebacivanju i kritici. Za nas je važno da pokažemo u formiranju naredne vlade da nismo bahati, da ćemo uzeti u vladu ljude sa lista koje nisu prešle cenzus”, istakao je Vučić.

Poručio je da se ne pokušava sa sklapanjem vlasti pre nego što se on vrati sa putovanja u inostranstvo.

KOMENTARIŠI