Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je posle sastanka sa predstavnicima političkih stranaka da će izbori biti održani 21. juna.

Vučić je naveo da je problem za stranke dostupnost notara i dogovorili smo se da po težoj proceduri, da osim notara i opštinski organi, mogu vršiti overe potpisa.

“Zamolićemo i notarsku komoru, da se ubrzaju procedure. Ono gde postoji već gužva su na lokalnim izborima, jer je teže prikupiti potpise”, naveo je on.

Vučić je rekao da je najviše pravo građana da izaberu svoju Skupštinu i da je poželeo svima uspeh na izborima.

“Pokušaću, a zamoliću i sve svoje saradnike, da duhom tolerancije i duhom ozbiljnosti odišu u ovoj političkoj kampanji. Znam kako se ljudi dovijaju kako da do glasova dođu”, naveo je Vučić

Sastanku u Palati Srbija prisustvovali su i predsednica Skupštine Maja Gojković, premijerka Ana Brnabić, generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković, lider socijalista Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, predsednik JS.

Iz redova opozicije na sastanak su došli predsednik DSS Miloš Jovanović, predsednik Nove stranke Zoran Živković, lider Stranke pravde i pomirenja Muamer Zukorlić, Ðurđević, Marko Ðurišić iz organizacije Srbija 21, Bojan Kostreš iz LSV, predsednik SPAS-a Aleksandar Šapić, Milan Stamatović iz Zdrave Srbije, predsednik i potpredsednik SVM Ištvan i Balint Pastor, kao i predstavnici Pokreta “1 od 5 miliona”.

Predsednik Srbije sinoć je izjavio da će izbori biti održani 14. ili 21. juna i naveo da će datum biti određen u dogovoru sa predstavnicima opozicije.

KOMENTARIŠI