Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da mediji u Srbiji “nikada ni u jednoj izbornoj kampanji” nisu bili otvoreniji nego što je to danas slučaj.

Gostujući na televiziji Pink, Vučić je rekao da je to dobro za Srbiju.

“Interesantno je da su neki koji se žale kako ih nema u medijima, imali veći rejting među građanima dok se nisu pojavljivali na Javnom servisu i nekim privatnim televizijama”, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da će kao predsednik Republike, ukoliko drugi budu imali većinu, njima ponuditi da formiraju vlast.

“To da mi vladamo sa 100, 110 ili 115 poslanika, to ne liči na vladu, nego na trgovinu”, rekao je Vučić.

Rekao je da je “vrlo zadovoljan radom Ane Brnabić, ali se ne bi izjašnjavao o sastavu vlade”.

“Važno je da se na izbore izađe, to je pitanje ozbiljnosti i odgovornosti. Promenila su se vremena, a neki to ne razumeju, žive i dalje u devedesetim godinama, u svojoj tviter zajednici”, zaključio je Vučić.

O zabrani spota: Suština kritika da mi se zabrani pojavljivanje  

Predsednik Srbije i lider SNS Aleksandar Vučić rekao je povodom odluke REM-a da zabrani spot izborne liste koju predvodi, da nikakve zloupotrebe dece nije bilo i ocenio da je suština tih kritika da mu se zabrani pojavljivanje u medijima.

Komentarišući spot u kom razgovara sa devojčicom, Vučić je rekao da je to “lep spot sa dobrom porukom koji nikoga nije uvredio”.

“Verovatno im je zasmetao jer se ljudima dopao. Nikakve zloupotrebe dece nije bilo, nismo vodili negativnu kampanju, pričali smo o problemima koje deca imaju od vrtića, škole. A zbog koga se bavite politikom ako ne prvenstveno zbog dece”, rekao je Vučić.

Naveo je da se SNS-u zabranjuju spotovi, a da ta ista pravila ne važe za “drugu stranu”.

“Čisto licemeran pristup ali smo poštovali odluke državnih organa. Hteli su naši ljude da se pobune protiv takve odluke, ali reč nismo rekli. Suština je kako zabraniti meni da se negde pojavim. Njima smeta samo jedan, razumeju ljudi sve”, kazao je Vučić.

KOMENTARIŠI