Foto: Urban City / B.P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je medicinsku struku da donese što pre odluku o uvođenju treće doze vakcine i o mogućnosti da se mešaju različite vakcine. Uskoro ćemo imati i petu vakcinu, “Moderninu” smo nabavili i ona nam stiže od oktobra, najavio je Vučić.

“Mi ćemo uskoro svakako morati da idemo i sa trećom dozom zato što mnogima već prolazi taj rok, i za one koji su revakcinisani pre šest, sedam ili osam meseci, tako da vas molim da uskoro doneste te odluke”, poručio je Vučiću Zdravstvenoj stanici Borča.

Napomenuo je da se pogoršava epidemijska situacija i da se povećavaju brojevi.

Predsednik je istakao da, s druge strane, imamo dovoljno vakcina i pozvao ljude da se vakcinišu.

“U ovom trenutku imamo 1,3 miliona slobodnih vakcina i ne ističe im rok. Nemamo problem sa vakcinama”, rekao je Vučić.

Zamolio je lekare da donesu što pre tu odluku i poručio svima koji pričaju protiv vakcina da ne budu toliko neodgovorni, jer oni koji su vakcinisani imaju 95 odsto više šansi da prežive od onih koji nisu vakcinisani.

Predsednik Vučić izjavio je da je naša zemlja nabavila i petu vakcinu – “Moderninu”, koja će stići od oktobra, kao i da će već za neki dan početi i punjenje kineske vakcine u Srbiji.

“Uskoro ćemo da imamo i petu vakcinu, i ‘Moderninu’ smo nabavili i ona nam stiže od oktobra. Uskoro ćemo da izađemo i sa prvom serijom vakcina – komponenta 1 – kod nas proizvedenih”, rekao je Vučić.

Predsednik je izrazio očekivanje da će i za domaću fabriku vakcina biti postavljen kamen temeljac za mesec dana.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI