Foto: Urban City // I.P.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Davosa i govoreći o litijumu je rekao: “Jesmo li jedina toiliko blesava nacija da od toga odustanemo?”.

Predsednik naše zemlje je nakon sastanka sa predstavnicima južnokorejskih kompanija rekao da veruje da možemo da ostvarimo još čvršću saradnju.

“Imali smo bitne političko-ekonomske sastanke i razgovarali smo naravno o Ukrajini. O ekonomiji je važno da znamo šta se zbiva u svetu”, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

“Niko ovde ništa ne priča o politici, sem Ukrajine i Rusije. Važno je da znamo šta se zbiva u svetu, i glavna tema trenutno je Bajdenov akt čiji je cilj da se smanji inflacija. Ideja je da se Amerika reindustrijalizuje, da se uloži u čipove i savremene tehnologije. To je investicija od 430 milijardi evra, kako bi Amerika osigurala svoju dominaciju. Kada sve to imate u vidu Evropa nije to očekivala da se desi. Ide se na smanjenje državne pomoći. Mi kad nismo mogli da pomognemo Er Srbiji i drugim našim kompanijama, nismo mogli zbog evropskih regulativa. Sad će sve to da se olabavi. Samo sipajte pare. Videćemo kako ćemo mi iz svega toga da izađemo. Pred nama su veoma teška vremena”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije govorio je i o litijumu:

“Ljudi govore o litijumu i o lancu, baterijama koje bi trebalo da pravimo, a kad pogledate naše novine, oni bi da me obese. Jesmo li jedina toiliko blesava nacija da od toga odustanemo?”, zapitao se Vučić.

“Zamislite da Emirati odustanu od nafte. Odustali smo od nečega čega se nijedna zemlja ne bi odrekla. I nastaviću to da govorim iako je svima najlakše da niko ništa ne preuzima u zemlji”, dodao je.

O ulaganjima u Srbiju, Vučić je rekao i da je korejska auto-industrija podigla Slovačku, Mađarsku, Češku.

“Nadam se da će nešto da uradi i kod nas. Videćemo šta možemo da uradimo”, rekao je Vučić.

KOMENTARIŠI