Vučić: Omikron je nemoguće zaustaviti

Vučić: Omikron je nemoguće zaustaviti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je sinoć da je Srbija u borbi protiv korona virusa našla najbolju meru da je obezbedila vakcine i lekove, a da je neophodno da gradjani budu odgovorni.

Vučić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazao da on nema rešenje za gradjane koji krše meru izolacije i da očekuje da gradjani budu odgovorni, navodeći da ne misli da su potrebne oštrije kazne za kršenje te mere.

Vučić je naveo da nijedna država na svetu koja ima oštrije protivepidemijske mere od Srbije, nema manje tešku epidemiološku situaciju nego Srbija.

“Nemoguće je zaustaviti zaražavanje. Omikron je nemoguće zaustaviti”, kazao je Vučić navodeći da se omikron varijanta korona virusa najbrže širi od svih varijanti do sada.

On je rekao da je ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru predložio da se vakcinacija vrši u domovima zdravlja a da se Sajam koristi kao kovid ambulanta, jer su državi trenutno neophodne kovid ambulante.

Predsednik je osudio one koji vredjaju članove Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa i rekao da oni dobro rade svoj posao i da donose mere koje su neophodne a koje ne ugrožavaju privredu.

KOMENTARIŠI