Vučić predložio: Spustiti krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina

Vučić predložio: Spustiti krivičnu odgovornost sa 14 na 12 godina

Foto: Urban City // I.P.

Predsednik je rekao da će dečak koji je pucao biti smešten na Klinici za neuropsihijatriju, kao i da nije pokazao znake kajanja. Istakao je da je privedena i majka dečaka, kao i da je reč o uzornim roditeljima. Vučić je predložio da se granica za krivičnopravnu odgovornost pomeri sa 14 na 12 godina.

Predsednik Vučić je postavio pitanje šta dete radi u streljani i kako mu je bilo dozvoljeno da puca.

Drugi problem je što se vidi po shemi koju smo našli da je on igrao neku vrstu igrice, a u tim igricama oni imaju više života. Vi vidite da nema kajanja, rekao je Vučić.

Predsednik je naveo da će jedna od mera biti da u školama bude još veći broj policajaca koji će se brinuti o bezbednosti.

Naveo je da ovo “nije pitanje vlasti i opozicije, već celog društva”.

“Hoćemo li da budemo dovoljno ujedinjeni da priznamo sopstvene greške, da pokušamo da decu vratimo sportu, da ih malo odmaknemo od telefona i interneta”, rekao je Vučić.

Na navode da su određene televizije odgovorne za današnji tragični događaj, Vučić je prokomentarisao da deca danas i ne gledaju televiziju i da su po ceo dan na internetu.

Predsednik Vučić je rekao da je biografija oca dečaka čista, da je reč o uzornom lekaru.

Rekao je i da dečak nikada nikome nije pretio i da je planirao da baci molotovljeve koktele kako bi sprečio ulaz bilo kome drugom sa strane dok ne obavi svoj monstruozni posao. Međutim, uplašio se kod prvog molotovljevog koktela i zato je odustao od toga.

“On je tražio od roditelja i škole premeštaj iz jednog u drugi razred, prešao je u 7/2, svi su ga izbegavali, u drugom razredu imao je tri drugara. Dobro se snašao, roditelji su bili zadovoljni. Ne može za roditelje da kaže ni da su se svađali i tukli, jedino da su stalno tražili bolje rezultate i da je slabije rezultate pružao otkako je bio zaljubljen”, rekao je Vučić.

U novom odeljenju, međutim, niko nije hteo da ga prihvati jer se razlikovao i on je odlučio da počini mosnstruozni čin, rekao je Vučić.

KOMENTARIŠI