Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je veoma važno da što pre u Srbiju stigne novi kontigent vakcina iz Kine, kako bi se ubrzala vakcinacija stanovništva i omogućilo privredi da radi.

Vučić je tokom obilaska radova na brzoj pruzi u Zemunu, u razgovoru sa ambasadorkom Kine Čen Bo, rekao da će se i sam vakcinisati kada stigne taj kontigent vakcina.

Ponovo je upitao ambasadorku da li će te vakcine stići nešto ranije u Srbiju. Predsednik je ranije najavio da će još milion doza kineske vakcine Sinofarm doći u Srbiju između 5. i 10. aprila.

„Sledeće nedelje se vidimo na deonici Preljina-Požega, a i pre toga… Ja ću opet da čekam vakcine i ako ne bude najavljeno. I čim dođu, odmah prvi ili drugi dan ću da se vakcinišem”, kazao je predsednik obraćajući se ambasadorki Kine, prenosi Tanjug.

Istakao je da je jako važno da se ubrza vakcinacija stanovništva kako bi mogla privreda da radi i da se otvore ugostiteljski objekti.

Vučić je napomenuo da sa vakcinacijom treba požuriti i zbog obeležavanja katoličkog Uskrsa i pravoslavnog Vaskrsa i zahvalio Kini na pomoći.

KOMENTARIŠI