Kada je reč o pomoći države od 100 evra, predsednik Aleksandar Vučić rekao je za Pink da će se naći način da novac dobiju i oni kojima su lične karte istekle, ali pod uslovom da podnesu zahtev za produžetak važenja ovog dokumenta.

Premijerka Srbije Ana Brnabić pre nekoliko dana je istakla da je za sve građane važno da imaju važeću ličnu kartu.

“Ako im je istekla tokom kovid krize automatski se produžava, a ako je pre toga onda je to već lična odgovornost građana prema državi. Mi smo čak uveli na sajtu E-uprave podsetnik za građane da im je istekla lična karta ili drugi dokument”, precizirala je ona.

Do sada se za novčanu pomoć od 100 evra prijavilo oko 4,2 miliona građana. Svakodnevno novac legne na račune oko pola miliona građana, a onima koji se prijave poslednjeg mogućeg dana, novac će biti isplaćen najkasnije do 7. juna.

Rok za prijavu je 5. jun.

Kako je potvrđeno Blicu u Ministarstvu finansija “novac stoji na računu dok ga vlasnik ne podigne. Praktično, rok za podizanje novca ne postoji i država ne može da ga povuče.

“Važna informacija je i to, da ako je lice preminulo, novac će se naći u njegovoj ostavinskoj masi”, potvrdili su nam u resornom ministarstvu.

KOMENTARIŠI