Vučić u Velikom Gradištu: Imaćete halu na raspolaganju u najkraćem periodu

Vučić u Velikom Gradištu: Imaćete halu na raspolaganju u najkraćem periodu

Predsednik Aleksandar Vučić obišao je sportsku halu na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, čija je gradnja počela 2017. godine.

Do sada je uloženo oko 85 miliona dinara, a Vučić je poručio da će sportisti imati halu na raspolaganju u najkraćem roku.

Kako je rekao, za halu će biti izdvojeno 420.000 evra.

“Za ovu halu odmah će država dati novac, a vi jurite Dragana (Milića, predsednika opštine Veliko Gradište) da vam završi parket u dvorani”, rekao je Vučić mladim sportistima košarkaškog kluba Požarevac.

U hali će, kako je rekao, biti dva odbojkaška terena, teren za rukomet, i strunjače za džudo, oprema za karate i mali fudbal.

“Imaćete halu na raspolaganju u najkraćem periodu. To je ono što je naša obaveza i što možemo od kada smo uredili javne finansije”, rekao je predsednik.

Poželeo je deci da razvijaju sportski duh, nauče da se takmiče, da žele uvek da pobeđuju, ali da umeju da pruže ruku, ako neko bude bolji od njih.

“Bilo mi je divno da vidim vaša nasmejana lica i želju da se bavite sportom. Želim vam mnogo pobeda i osmeha u životu”, poručio im je predsednik. Vučić je razgovarao sa decom koja treniraju različite sportove u Velikom Gradištu.

Dobio je fudbalsku loptu sa potpisima malih fudbalera i naglasio mu taj poklon puno znači pošto u njima vidi buduće šampione.

“Želim vam da se uspešno bavite sportom, važnije je ovo da jurite za lopotom nego da sedite na telefonu ceo dan. Bolje bilo koja lopta ili da budete na strunjači ili parteru nego da samo gledate jutjub i šta je koji portal objavio. Želim vam puno uspeha”, poručio je Vučić.

On je rekao i da je predsednik opštine pred njega izašao sa tri zahteva – da država pomogne uređenje Gradištanske čaršije i trga, za šta je potrebno oko 1,25 miliona evra, završetak sportske hale, za šta će odmah biti izdvojeno 420.000 evra i da se uradi put ka Ramskoj tvrđavi i kanalizacioni prsten oko Srebrnog jezera.

Vučić je konstatovao da je za sve to ukupno potrebno oko 30 miliona evra i dodao da će biti uređena Gradištanska čaršija sa trgom.

Naveo je i da će za dve godine biti završena brza saobraćajnica od skretanja za Požarevac, na autoputu do Velikog Gradišta i da će tako biti mnogo bolje povezan taj deo Srbije sa Beogradom i Novim Sadom i da će tako više dece dolaziti na Srebrno jezero.

Od predsednika opštine, Vučić je dobio knjigu o Ramskoj tvrđavi i rekao da mu je Milić to namerno poklonio kako bi se napravio put do Ramske tvrđave.

Predsednika su inače ispred hale i dočekali sportisti košarkaškog kluba Požarevac i građani.

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da je prioritet te opštine razvoj sportskog turizma i da je uz podršku Vlade Srbije započeta izgradnja sportske hale, kao i da su napravljena četiri košarkaška terena.

Milić je rekao da je završeno 80 odsto radova na hali i da opštini nedostaje oko 50 miliona dinara da hala bude u funkciji i da je to bila jedna od tema razgovora sa predsednikom Vučićem.

Cij je da se osim košarkaškog kampa Miloša Teodosića, koji radi već tri godine, otvori i škola odbojke u sportskoj hali, tako da sezona sportskog turizma na Srebrnom jezeru traje tokom cele godine, rekao je Milić. Dodao je da očekuje da deo sredstava za završetak radova opština dobije i od države.

https://www.instagram.com/p/Bv6ukbJBeWt/?utm_source=ig_embed

KOMENTARIŠI