Vučić ugostio Đokovića

Vučić ugostio Đokovića

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa najboljim teniserom sveta Novakom Đokovićem.

“Nikada se nije desilo da sve sekretarice, svi kuvari, kuvarice dođu da vide Đokovića”, kazao je Vučić Đokoviću, aludirajući da ovoliko prisustvo nije viđeno ni kada su dolazili poznati političari poput Angele Merkel.

“Nikada nešto ovako nisam video. Neko mnogo veći od nas je došao, nego mnogo značajniji. Želim da kažem jedno veliko hvala što ste danas ovde, što ste uvek uz naš narod. Ovo se nikada nije desilo, da novinari stoje u tri reda, to govori što predstavljate našem narodu i Srbiji. Predstavljate našu zemlju na najveću. Hvala za veliku borbu u Australiji”, dodao je predsednik Srbije.

On se zahvalio Đokoviću “što je proslavio zemlju”.

Vučić je prokomentarisao potez tamošnjih vlasti koje su odbile da puste Đokovića u zemlju i opisao kako se osećao kada je kasno uveče saznao za tu informaciju.

“Novak i ja smo se čuli prvog jutra, ‘ajde Novače vraćaj se nazad. Šta ćeš tamo, dođi u Srbiju. Pokazao je koliko želi da se pokaže na sportskom planu. Kada je Medvedev rekao da su ubili dečaka u njemu, neki su pokušali da ubiju srce dečaka i devojčica u ovoj zemlji. Moja molba za vas, mi se svi nadamo da ćete da preteknete Nadala i Federera. Nismo znali za koga da navijamo, pomalo smo navijali za Medvedeva, ali vi ste najbolji i godinama i godinama to neće niko moći da pretekne. Mi smo spremni kao država da pomognemo budućnost tenisa. Nećemo imati Đokovića za 20-30 godina, ali neka nova deca da brane trobojku. Hvala vam na tome što ste uvek uz Srbiju”, istakao je Vučić.

Istakao je da smo pomalo navijali za Medvedeva u finalu Australijan opena, ali se radovali zbog Nadalove pobede, kako bi ostao na prvom mestu na ATP listi.

“Da organizujete više turnira, spremni smo da pomognemo,. Hvala vam na svemu što se uvek borite za Srbiju”, naveo je Vučić.

Đoković se zahvalio na toploj dobrodošlici i zahvalio se Vučiću, institucijama i građanima na podršci.

“Osetio sam kao građanin Srbije da vam se zahvalim na podršci koju ste mi pružili… Iako sam bio sam u pritvoru i suočen sa problemima, nisam se osećao usamljen”, naveo je srpski teniser.

“Niste imali obavezu to da uradite, ali hvala vam što ste se zauzeli za mene… Nisam se oglašavao u vezi sa australijskim događijama, u narednih sedam do 10 dana ću reći svoju stranu priče”, kazao je Đoković.

KOMENTARIŠI