Vučić: Ukidamo vanredno stanje na Đurđevdan

Vučić: Ukidamo vanredno stanje na Đurđevdan

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Svakako sledeće nedelje ukidamo vanredno stanje, rekao je predsednik Aleksandar Vučić na TV Pink večeras.

Dva uslova su za ukidanje policijskog časa, jedan je 7 dana ispod 5 odsto zaraženih.

– Ne postoji niko normalan kojem je to lepo, ali to je bio jedini način da sačuvamo ljude. Sad je bitno da brzo krenemo, da uđemo u pucanj.

– Mi smo sve vreme razgovarali, ali ja nisam stručan za posao epidemiologa, nismo imali sukob. Predložili smo nešto između onoga što je struka govorila, kompromisno rešenje. Zahvalan sam doktoru Konu na poštovanju, on kao potpukovnik dobro razume šta je država. Razumem tu vrstu potrebe da neko pravi sukobe gde ih nema. Naš posao je bio da imamo dovoljno zaštitne opreme, respiratora…To je bio naš posao. Mislim da smo to sa devetkom položili – rekao je Vučić.

Nažalost, epidemija nam je donela teške ekonomske posledice,ali bićemo najbolji u Evropi.

– Srbi e tome smeju, ali ja vam garantujem, imaćemo rast preko pet odsto.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i epidemiolog Predrag Kon večeras su gosti emisije “Hit tvit” na RTV Pink, a očekuje se da bi predsednik mogao da govori o dodatnom ublažavanju mera za suzbijanje širenja korona virusa, ali i potencijalnom ukidanju vanrednog stanja i predstojećim izborima.

Vučić je pred prvomajske praznike najavio i mogućnost ukidanja vanrednog stanja iduće nedelje, ali uz ogradu da bi takva odluka mogla da usledi jedino ukoliko bi se nastavio trend opadanja procenta zaraženih od korona virusa u zemlji. Taj procenat je, kako je danas saopšteno na konferenciji za novinare, trenitno ispod 2 odsto.

Ranije najave govorile su da bi ukidanje vanrednog stanja moglo da usledi već u petak, a sa njim bi, kako je predsednik najavio, trebalo da bude ukinut i policijski čas, koji je prethodnih nedelja od početka epidemije varirao, a trenutno važi od 18 sati do 5 ujutru.

KOMENTARIŠI