Foto: Urban City / B.P.

 Predsednik Srbije izjavio da je već jutros bilo 47 mrtvih od koronavirusa.

“Danas je najteži dan za Srbiju i svaki sledeći će u narednom periodu biti najteži. Još jutros je bilo 47 preminulih, što je najveći broj do sada, a verovatno će do preseka u 14 sati biti i više”, rekao je Aleksandar Vučić.

On je istakao da je situacija u bolnicama užasno teška. “Kada na pregled, svaki dan, primite 10.000 ljudi, i morate da smestite u bolnice 1.000 njih, a nemate nijedan slobodan krevet, onda je jasno u kakvoj su situaciji”, rekao je Vučić i dodao: “Džabe nove bolnice i klinički centri, koje gradimo više nego ikada, ako ne budemo disciplinovani i odgovorni, približavaćemo se katastroralnom scenariju”.

Obećao je da će učiniti sve kako bi Srbija, koja je mala zemlja, nabavi među prvima vakcine. “Ali mi nemamo te laboratorije i naučnike koji je razvijaju. Ja ne mogu da je napravim”, dodao je Vučić.

Još jednom se osvrnuo na onaj deo društva koji kritikuje vakcine protiv kovida 19. Da li bi trebalo da se obučemo kao za Noć veštica? Kako ćemo se inače boriti protiv virusa?, zapitao je predsednik Srbije.

KOMENTARIŠI