Vučić zatvara granicu ukoliko dođe do navale migranata

Vučić zatvara granicu ukoliko dođe do navale migranata

Foto: Urban City / B.P. // arhiva

Predsednik Srbije dao je nalog vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji da zatvore granice sa S. Makedonijom ukoliko dođe do navale migranata.

Prema pisanju Blica, Vučić se na taj potez odlučio preventivno, vodeći računa o nacionalnoj bezbednosti, ali je siguran da će Srbija, bude li potrebe, umeti da zaštiti svoju teritoriju.

Vučić je juče izjavio da će, ukoliko dođe do navale migranata, kojih je prema njegovim saznanjima oko 130.000 i koji idu ka granici Turske i Grčke, Srbija će, ukoliko bude potrebe, umeti da zaštiti svoje granice i teritoriju od migranata.

U tome će se, kako je rekao predsednik Srbije, voditi isključivo interesima nacionalne bezbednosti i sigurnosti.

“Ako bude potrebe da zaštitimo i sačuvamo granice, to ćemo uraditi na efikasan način. Ovog puta neću da čekam odgovore od EU, već ćemo se ponašati apsolutno i isključivo u interesu naše bezbednosti i sigurnosti”, rekao je Vučić.

On je rekao i da Srbija neće dozvoliti da bude parking za migrante.

“Ako bude potrebe, ako neko bude pomislio da Srbija treba da postane parking za migrante, pokazaćemo da se to neće dogoditi i na rezolutan, jasan, nedvosmislen način naši državni organi neće dozvoliti ulaz na teritoriju Srbije onim licima za koje smatramo da bi mogla da ugroze sigurnost i bezbednost Srbije”, rekao je Vučić.

KOMENTARIŠI