Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da će Vlada doneti odluku da na dve nedelje zatvori noćne klubove, splavove, kafiće koje nemaju bašte u periodu od 23h do 6 ujutro, kao i da će svi studentski domovi u Beogradu biti zatvoreni.

Zabranjena javna okupljanja u zatvorenom za više od 100 ljudi, na otvorenom za više od 500. Najavio je i kazne od ponedeljka za nenošenje maski u gradskom prevozu i tržnim centrima.

Vučić je rekao da je najveći problem Beograd, odnosno da je 82,5 odsto zaraženih iz Beograda.

Vlada će sutra doneti određene mere, rekao je Vučić: “Na dve nedelje ćemo da zatvorimo noćne klubove i splavove od 23 sata do 6 ujutro, u to vreme smo imali najveći broj zaraženih lica, isto će važiti za kafiće, sem za one koji imaju bašte. Studentske domove ćemo sve u Beogradu da zatvorimo”, naveo je.

Od ponedeljka će država da naplaćuje kazne od oko pet ili šest hiljada dinara, što će Vlada da odluči, za one koji ne nose maske u tržnim centrima, javnom prevozu, dodao je.

“Takođe, zabranićemo javna okupljanja u zatvorenom do 100 ljudi, sa distancom i maskama razume se. I na otvorenom do 500 ljudi. To na otvorenom nije ni blizu toliko opasno kao neuporedivo manji skupovi na zatvorenom”, rekao je Vučić.

“To su mere koje će ići od sutra, a ukoliko to ne bude dalo rezultate, a konsultovali smo se sa ljudima iz Kriznog štaba… Da sam mogao da odlučujem sam – zatvorio bih Beograd i uveo bih sedmodnevni policijski sat”, dodao je, navodeći da je to najbrže rešenje i najbezbolnije.

Ako ove mere ne budu dovoljne, ići ćemo dalje, rekao je Vučić.

KOMENTARIŠI