Svečano su otvorene XVI Amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir”.

Publici se, najpre, u ulozi domaćina, obratila direktorka Centra za kulturu Požarevac gđa. Galina Perić. Svečanosti je prigodnim govorom otvorio predsednik Skupštine Grada Požarevca g. Bojan Ilić.

Foto: CZK // Facebook

Prve takmičarske večeri nastupilo je, po prvi put na ovom festivalu, pozorište kastelum, iz Kostolca, komadom “Karolina Nojber”, po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Fuada Tabučića.

Ovogodišnji žiri, koji radi u sastavu: Dejan Cicmilović, glumac, predsednik žirija, Sonja Mirić-Mladenović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac i Dragiša Živadinović, glumac amater, doneo je odluku da za slikovito prikazani lik nagradi Valentina Oljaču za ulogu Johana. Žiri je za glumicu večeri i prvog ovogodišnjeg dobitnika štapa progasio Natašu Rokvić, za ulogu Karoline Nojber.

Foto: CZK // Facebook

U okviru pratećih programa u utorak 25.2. sa početkom u 18 sati (mala sala) biće održana promocija monografije o prvih 15 godina festivala. Monografiju je priredio Dragi ivić koji će, zajedno sa gostima, govoriti na ovoj promociji.

Večeras od 20 sati je na programu predstava “Poseta stare dame” – Pozorište „Krik“ Kragujevac.

KOMENTARIŠI