XVI Amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir”: Nataša Rokvić glumica večeri

XVI Amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir”: Nataša Rokvić glumica večeri

Foto: Urban City / B.P. / ilustracija

Svečano su otvorene XVI Amaterske glumačke svečanosti “Milivojev štap i šešir”.

Publici se, najpre, u ulozi domaćina, obratila direktorka Centra za kulturu Požarevac gđa. Galina Perić. Svečanosti je prigodnim govorom otvorio predsednik Skupštine Grada Požarevca g. Bojan Ilić.

Prve takmičarske večeri nastupilo je, po prvi put na ovom festivalu, pozorište kastelum, iz Kostolca, komadom “Karolina Nojber”, po tekstu Nebojše Romčevića i u režiji Fuada Tabučića.

Ovogodišnji žiri, koji radi u sastavu: Dejan Cicmilović, glumac, predsednik žirija, Sonja Mirić-Mladenović, direktorka Nacionalne službe za zapošljavanje Požarevac i Dragiša Živadinović, glumac amater, doneo je odluku da za slikovito prikazani lik nagradi Valentina Oljaču za ulogu Johana. Žiri je za glumicu večeri i prvog ovogodišnjeg dobitnika štapa progasio Natašu Rokvić, za ulogu Karoline Nojber.

U okviru pratećih programa u utorak 25.2. sa početkom u 18 sati (mala sala) biće održana promocija monografije o prvih 15 godina festivala. Monografiju je priredio Dragi ivić koji će, zajedno sa gostima, govoriti na ovoj promociji.

Večeras od 20 sati je na programu predstava “Poseta stare dame” – Pozorište „Krik“ Kragujevac.

KOMENTARIŠI