Foto: Google

YouTube je prethodnih nedelja mnogim korisnicima usporio i postao gotovo neupotrebljiv, a sumnjalo se da je u pitanju još jedan instrument u njihovoj borbi protiv blokatora oglasa.

U poslednje vreme sve je više prijava ovakvog ponašanja platforme, a u najnovijoj na društvenoj mreži Reddit, korisnici su pisali da YouTube namerno usporava sajt ako neko ima instalirane ad blokere.

Iz kompanije su se, međutim, oglasili rekavši da ova poslenja usporavanja sajta nemaju veze sa njihovom detekcijom ad blokera.

“Nedavni izveštaji o tome kako se korisnicima sporo učitava sajt nemaju nikakve veze sa našim pokušajima da pronađemo ad blokere. Korisnici mogu da provere u čemu je problem putem našeg centra za pomoć”, saopštio je YouTube za Android Central.

Takođe, ukazali su na to da AdBlocker, popularni program za blokiranje reklama, ima bag u poslednjem ažuriranju koji je izgleda kriv za ovo usporavanje.

I zaista, na sajtu GitLab su iz AdBlock tima rekli da rade na popravljanju problema, i da nije zahvaćen samo YouTube, već da se nekima sporije otvaraju i Google Translate, Microsoft Teams, kao i još neki sajtovi.

KOMENTARIŠI