Foto: MUP

Na konkurs Ministarstva unutrašnjih poslova za upis 210 učenika, mlađih od 17 godina, u prvi razred Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović“ u Sremskoj Kamenici, koji je trajao od 3. do 18. aprila, prijavilo se više od 3.000 kandidata.

MUP navodi da to nedvosmisleno potvrđuje da je povećano poverenje u policiju i stavlja tu srednju školu na vrh najtraženih škola u Srbiji.

Broj prijavljenih kandidata pokazuje da je na jedno mesto u Srednjoj školi unutrašnjih poslova konkurisalo 15-oro kandidata, saopštio je MUP.

Ministarstvo navodi da ti podaci potvrđuju neophodnost takvog, sistematskog i kontinuiranog školovanja dece, koje im daje mogućnost da se, odmah posle osnovnog obrazovanja, profesionalno usmere, razvijaju i osposobljavaju za obavljanje posla policajca.

MUP podseća da je, na inicijativu ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, da posle dugih 14 godina ta srednja škola ponovo otvori vrata budućim đacima, Vlada Republike Srbije donela odluku da Srednja škola unutrašnjih poslova ponovo počne sa radom.

U saopštenju MUP-a se dodaje da je, nepunih šest meseci od stupanja Bratislava Gašića na funkciju ministra unutrašnjih poslova, potpuno realizovana ideja o ponovnom pokretanju te škole.

KOMENTARIŠI