Foto: URBAN CITY // ilustracija

Proteklog vikenda sedmoro stradalih u saobraćajnim nesrećama.

U noći između subote i nedelje kod Priboja je poginuo mladić (28), pošto je automobilom udario u potporni zid. Iste noći, u teškoj saobraćajnoj nesreći kod Užica, život su izgubila četiri mladića starosti od 19 do 27 godina. Kod Vranja je sinoć poginula žena, dok je kod Gornjeg Milanovca stradao motociklista. Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan navodi za RTS da su neprilagođena brzina i alkohol najčešći uzroci saobraćajnih nesreća.

Zlatko Belencan je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a naveo da je upravljanje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci u porastu.

“Konzumiranje alkohola i psihoaktivnih supstanci je vrlo prisutno i pored toga što se saobraćajna policija opremila uređajima za detekciju psihoaktivnih supstanci. Alkohol je tradicionalno prisutan u saobraćaju i pored toga što se u proseku godišnje zadrži u prostorijama za zadržavanje preko 3.000 osoba”, navodi Belencan.

Ukazuje da saobraćajna policija kontroliše i da li se vezuje pojas na prednjem i zadnjem sedištu.

“Saobraćajna policija permanentno vrši otkrivanje i sankcionisanje onih koji se ne vezuju sigurnosnim pojasevima, ali i dalje postoji otpor učesnika u saobraćaju”, navodi gost Jutarnjeg programa.

Ukazuje da je Saobraćajni fakultet u Beogradu uradio studiju koja je pokazala da 79 odsto putnika vezuje pojas, a svega 13 odsto putnika za zadnjem sedištu primenjuje ovu bezbednosnu meru.

Ukazuje da kretanje tela prilikom sudara, naročito pri velikim brzinama, ne može da se kontroliše.

“Telo putnika koje je na zadnjem sedištu preleće, može da se desi da ubije vozača ili osobu koja se vozi do njega i da ispadne iz vozila. More je saobraćajnih nezgoda gde se to desilo”, objašnjava Belencan.

Apeluje na građane da tokom vožnje uvek koriste sigurnosne pojaseve na prednjem i zadnjem sedištu.

“Koristite ih uvek bez obzira na to da li se krećete u naselju, otvorenom putu, auto-putu, moto-putu jer pojas glavu čuva”, ističe Belencan.

Ukazuje i da pojedini vozači i dalje ne poštuju saobraćajne propise pre svega u delu prekoračenja brzine, zatim razgovor mobilnim telefonom.

KOMENTARIŠI